Egészséges dekorésön és zöldelő lakások
2017. február 18. írta: Dekorésön Staff

Egészséges dekorésön és zöldelő lakások

Minden helyiségben kiemelkedő fontosságú, hogy legyen valamilyen szintű zöld környezet. Mindamelett, hogy jól mutatnak a megfelelő helyeken, sarkokban vagy polcainkon, élettani hatásuk és kimondottan pozitív. Egészségünkre és a környezetünkre is döntő hatással van a belélegzett levegő, amely nem csak így szmogriadó idején a városban kaphat el minket, de a lakásunkban is lehetnek belélegezni nem ajánlatos méreganyagok. 

  

Mai írásunkat mindössze két esemény ihlette. Az első időbrendben kicsit régebbre nyúlik vissza és mindössze annyi történt, hogy egy szobanövényét mentettem meg a kiszáradástól, azóta gyakorlatilag már ki is sajátítottam.  A második már egy őszinte kezdeményezés volt a növények felé a Dekorésön másik felétől - merthogy két blogger ír Nektek. Mindkét esetben sárkányfáról van szó. Öszinte vallomás vége.

 

Tudtad-e?

  • Sokkal nagyobb a lelki és fizikai tűrőképességünk, ha olyan környezetben tartózkodunk, ahol sok zöld növény van 
  • A Texasi Egyetemen azt igazolták, hogy egészségesebbek és teherbíróbbak azok, akik az ablakukból növényekkel, fákkal tarkított környezetre néznek, mint akik házfalat látnak, ha felpillantanak.
  • 13 százalékkal kevesebb operációra volt szükség a San Diego-i Gyermekkórházban abban az évben, amikor a betegek közvetlen közelébe növényeket helyeztek.
  • Jelentősen csökkent a tanulók körében a fejfájás, a rekedtség, és javult a teljesítmény abban a norvég általános iskolában, ahol sok növényt nevelgettek a tantermekben.
  • Svédországban készült az a felmérés, amely szerint barátságosabbnak, vidámabbnak és egészségesebbnek értékelik a dolgozók az olyan munkahelyet, ahol minden asztalon van cserepes virág.

A kaktusz nem a legalkalmasabb a levegő tisztítására, viszont azoknak is, akik nem szeretnek sokat kűzdeni a locsolással - vagy éppenséggel keresgélni a napos oldalt a növényeknek - van pár ötletünk. Hozzátenném, ez a fajta feladat tőlünk is távol áll. Mutatjuk!

1. Anyósnyelv vagy Szanzavéra egy meglehetősen igénytelen növény, viszont számos rákkeltő anyagtól megtisztítja a levegőt.

2. Az Aloe Vera rendkívül népszerű kevés fényigénye és hajtáshozó tulajdonsága miatt és szintén sok méreganyagot szűr meg, ami miatt érdemes elgondolkoznunk beszerzésén.

3. Végül a kedvencünk a Sárkányfa. Jól tűri az alacsonyabb páratartalmat és a kevesebb fényt. Ha jól gondoskodsz róla szép nagyra nő.

 Az elmondottak alapján megállapíthatjuk, hogy a növények öltöztetik a lakásunkat és emelett, ha a megfelelő fajt választjuk, pozitív élettani hatásaival gazdagíthatja környezetünket.

Ha tetszett ez a kis összeállítás akkor kövess Minket a

 

Dekorésön Facebook oldalán vagy nézz körbe a

 

Blogban! :)

 

 via

A bejegyzés trackback címe:

https://dekoreson.blog.hu/api/trackback/id/tr9012269158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása