A tánc a lélek rejtett nyelve! Egyenesen a művész tollából!
2017. március 23. írta: Dekorésön Staff

A tánc a lélek rejtett nyelve! Egyenesen a művész tollából!

A héten épp Nektek kerestünk valamilyen érdekes Dekorésön cikket és egyen meg is akadt a szemünk, annyira szép és különleges volt. Majd mikor észre vettük, hogy a művészt és a cikk írót is Szaniszló Viviennek hívják, megkértük, hogy mondja el Nektek Ő a történetét! Hiszen ki más mondhatná el jobban, mint maga a művész? Következzenek az Ő szavai!

 

A Balett-táncos festmény sorozatomon keresztül igyekeztem bemutatni, hogy milyen fontos a szenvedély.

 

„ A tánc a lélek rejtett nyelve.” – Martha Graham

 

Véleményem szerint a művészet minden fajtája gyönyörű. Amikor az ember talál egy másik utat, hogy kifejezze a hangulatát és érzéseit, megmutatja, hogyan látja belülről, a szívéből a világot, amiben élünk. Néha nincs szükségünk szavakra ahhoz, hogy mondjunk valamit.

Azt gondolom, hogy hasonlóak vagyunk. Mindenkinek vannak félelmei, problémái és aggodalmai. Azonban, ha az ember táncol, énekel, rajzol… vagy csak mosolyog, ezek a dolgok adnak reményt, hogy minden rendben lesz. Nem feltétlenül kell, hogy tehetséges legyen valaki valamiben, csak élvezze, amit csinál! Minden alkotási folyamatban az elme szárnyra kap és szabadok lehetünk kompromisszumok nélkül. Többek között ez az oka, amiért én is szívesen festek.

Szeretném bemutatni a képeimen keresztül, hogy milyen fontos a szenvedély az életünkben. Ha szenvedéllyel éljük a mindennapokat, kifejezhetjük a tiszteletünket magunkkal szemben és ez alázatként megnyilvánul minden munkásságunkban, amit szeretettel végzünk. Ebben látom a lényegét minden művészi tevékenységben. Csodálatos, hogy az ember képes úgy kommunikálni szavak nélkül, hogy azt a világon bárki megérti, és mindenkiben a számára értékes gondolati tartalom csapódik le. Ahogyan az alkotás és az alkotó elválik egymástól, onnantól kezdve külön életre kel, és nem az lesz a fontos, hogy a művész mire gondolt miközben készült a mű, hanem, hogy a befogadóban milyen érzésekre talál.

sheet_music.jpg

dsc00915.jpg

dsc00934.jpg

dscn5305.jpg

dsc00910.jpg

cage.jpg

in_my_mind.jpg

17328066_1296804030396541_1338853298_n.jpg

dscn5307.jpg

Ha szeretnéd Te is elmesélni a saját történetedet, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot! :)

 

Ha tetszett ez a kis összeállítás akkor kövess minket Facebookon, vagy ha még több érdekes Dekorésön cikkre vágysz akkor nézz körbe a Blogon!

Vivien Facebook oldalát pedig ITT találod, ha követni szeretnéd! :)

Írta: Szaniszló Vivien

A bejegyzés trackback címe:

https://dekoreson.blog.hu/api/trackback/id/tr4412365279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása