Valódi vagy nem? Ez a ház olyan mint a többi. Vagy mégsem?
2017. március 20. írta: Dekorésön Staff

Valódi vagy nem? Ez a ház olyan mint a többi. Vagy mégsem?

Nos, igen. A cikk címében kicsit titkolóztunk. Hogy miért? Mert elsőnek mi is bedőltünk a "trükknek". De mi a trükk? 

Joshua Smith fogta és teljesen az utolsó pontig lemásolt egy bérházat Kowloon Cityből,ami Hong Kongban található. Egészen pontosan a Temple streeten. Az ausztrál művész munkájának értékeléséhez viszont nagyító kell, hogy minden pontját fel tudd fedezni. Sok eszköz kellett hozzá, hogy elkészítse. Például rengeteg kartonpapír, rajztábla, töménytelen festék, parafatábla. De amiből a legtöbb kellett az a türelem a megfigyelő munkájához. Mit figyelt meg?

Azt, hogy például különböző napokon milyen történéseken megy keresztül a ház és környéke. A legapróbb dolgoktól a legnagyobbig. Például, hogy az egyik nap a ház egy új graffitire ébredt, vagy hogy a leveleket csak a szél söpri arrébb, de az is ilyen volt, hogy a felső lakó kisajátította a tetőt. De még azt is lemásolta, hogy mi volt például az egyik lakó hűtőjébe. Fantasztikus.

Mi volt a célja Joshuának?

Nem volt más, mint bolondot csinálni mindenkiből, ezzel a zsugorított, élethű dekorésönnel. De nem rossz értelembe. Több fotót is csinált a házról és környékéről. Volt, hogy kivitte és "természetes" naplementébe fotózta az épületet. Ki jött rá, hogy csak egy miniatűr másolat? Senki. Te rájönnél, hogy átvert?

Ha tetszett ez a kis összeállítás akkor kövess minket Facebookon, vagy ha még több érdekes Dekorésön cikkre vágysz akkor nézz körbe a Blogon!

via

A bejegyzés trackback címe:

https://dekoreson.blog.hu/api/trackback/id/tr2912356483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása