Film készül az utca legkevésbé elismert dekorálóiról! Jön az "Über Freaks" film a német graffitisekről!
2017. február 06. írta: Dekorésön Staff

Film készül az utca legkevésbé elismert dekorálóiról! Jön az "Über Freaks" film a német graffitisekről!

13680806_1224670320900184_687917593309250766_n.jpg

A graffitisek talán a világ egyik legmegosztóbb művészei. Egy kis graffiti gyorstalpaló: Amikor filctollal felírja valaki a nevét azt "tagelesének" hívják. Ez valóban rongálás és semmi művészi értéke nincs. A fal festést, amikor tényleg festéket használnak, akár spray-jel, akár bármilyen más festékkel csinálják, azt nevezzük graffitinek. Sokan összemossák a falfestést a falfirkálással, pedig ez a két dolog nagyon különbözik!

Nézd meg a film trailerét és utána folytatjuk alatta!

Ne értsen félre minket senki, nem támogatjuk a magán- vagy épp köztulajdon rongálását, viszont amikor egy színpompás alkotást látunk, ami feldobja a hely közérzetét, az nekünk bejön.Lehet ez épp egy magas víztárolón, lehet egy park betonfalán, vagy épp a Kökinél ahol a metró elhagyja az alaugatat. Van amikor tényleg jobb ha ott van, mint a tátongó üresség, de van amkor persze nem néz ki jól és nincs ott helye. A graffiti a várossal született, az urbanizmussal jár. Ezeknek a meg nem értett művészeknek, a fal a vászon, a festékszóró az ecset. Alkotás közbe pedig akár az életüket is kockáztatják. Van, hogy mozgó vonatot festenek le, van, hogy 100 méter magasba lógnak, de őket nem akadályozza meg semmi abban, hogy művészi adottságukat kiéljék.

Kíváncsiak vagyunk, hogy ti mit gondoltok a graffitiről:

Ha tetszett ez a kis összeállítás akkor kövess Minket a

Dekorésön Facebook oldalán vagy nézz körbe a

Blogban! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dekoreson.blog.hu/api/trackback/id/tr7612187800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása