Raklap dekoráció, ahogyan még nem láttuk: á lá Dekorésön
2017. január 11. írta: Dekorésön Staff

Raklap dekoráció, ahogyan még nem láttuk: á lá Dekorésön

A lakberendezés és dekoráció világának újhullámszerű trendje, a kevés pénzből de annál kreatívabban címszó alatt elindult raklapbútor mánia nagyot tarolt az elmúlt években. Már nem lehet követni, hogy indult el, ki találta ki, de annyi biztos, hogy tele vannak velük a világháló DIY oldalai. 

i-transformed-pallets-into-a-functional-wall-decoration-586e179c70d1f_700.jpg

A témában mi is elmerültünk és összegyűjtöttük Nektek a legfontosabb infókat, a belőlük elkészített legjobb bútorokat, hogyha nekiálltok könnyű dolgotok legyen. Természetesen minket is nagyon megihlettek a képek és nem fogunk kimaradni a barkácsolásból sem. A melegebb idő beköszöntével kis műhelyünk vállalkozni is fog egy ezekhez hasonló, egyedi raklap megalkotására - á lá dekorésön - de ezekről még lesz szó egy cikk keretében.

i-transformed-pallets-into-a-functional-wall-decoration-586e1739a48d5_700_1.jpg

Láttunk egy-két oldalt, akik árulnak raklapokat készen és meg is tudod tőlük vásárolni mint dohányzóasztal vagy állvány. Mindenekelőtt viszont arra bíztatnánk Titeket, hogy saját magatok készítsetek el stílusotok szerint, ha van rá lehetőségetek, hiszen a DIY (amikor te készíted) része a történetnek nagyobb kihívás és élménydúsabb is.

Készen állsz arra, hogy raklapot gyárts magadnak? Ha már "elfogadtad a kihívást", akkor a következő sorokra biztosan szükséged lesz! Készülj fel arra is, hogy minden sokkal egyszerűbbnek tűnik elméletben, mint a gyakorlatban! 

Honnan szerezzek raklapot?

Raklapot nagyon sok helyen tudsz beszerezni, pont a népszerűsége miatt. Egyszerűen csak keress rá neten és nagyon sok hibalehetőséged nem lesz, viszont a vásárlásánál oda kell figyelned pár dologra. Mindenképpen újjat vegyetek ne használtat, hiszen ki tudja mit szállítottak vele, illetve az árban felesleges spórolni, mivel kettő ezer forint körül mozognak.

Munkafolyamatok 

  • Raklap tervezés
  • Csiszolás
  • Alapozás
  • Festés
  • Dekorálás

A tervezés teljesen rajtatok múlik, itt csak annyit tanácsolnánk, hogy jól tervezzétek meg! Az egyik legfontosabb lépés, maga a faanyag kezelése. Hiába a drága lakk, minőségi lazúr, ha csiszolásunk nem megfelelő, nem lesz szép a bútorunk. Kiváló fakezelő anyag pl. a lenolaj, amit minden festékboltban kapsz. Ha ezzel megvagytok akkor már készen van az "elem". Ezután ideje eldönteni a legfontasabbat: mi legyen belőle? Erre a kérdésre a képekkel szeretnénk válaszolni!

Dekoráció

Ami miatt a raklap megköszönheti népszerűségét. De komolyan, olyan sok eszméletlen raklapot láttunk, hogy inkább megmutatjuk egy hoszzú képsoron keresztűl, remélve, hogy Nektek is meghozza az inspirációt a dekorésönhöz. 

 2017-11-1--15-53-16.jpeg
2017-11-1--15-42-49.jpeg2017-11-1--15-41-03.jpeg2017-11-1--15-37-53.png

Mint látjátok, sok a lehetőség. Az, hogy Te mit hozol ki egy raklapból, az a saját fantáziádra van bízva. Nemsokára pedig itt a jó idő és lehet barkácsolgatni egy jó ital mellett, de mivel még röpködnek a mínuszok, van bőven időd a tervezésre, ami a legfontosabb pontja az egész folyamatnak. Nézz körbe, milyen lehetőségeid vannak! Mi az, ami Neked a legjobban tetszik és eltudod képzelni az otthonodban? Mi is szívesen segítünk, írj ránk bátran Facebookon ha elakadtál! :)

Mert mi is a legfontosabb? A Dekor és Ön! 

 

 

Egy gyors kérdés:

Kérünk szavazz ha elolvastad a cikket!

 

Ha tetszett ez a kis összeállítás akkor pedig kövess

Minket a

Dekorésön Facebook oldalán vagy nézz körbe a

Blogban, illetve ahogy említettük nyugodtan fordulj

hozzánk segítségért! :)

képek forrása: Boredpanda / Zöldpolc

A bejegyzés trackback címe:

https://dekoreson.blog.hu/api/trackback/id/tr9812113649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása