Arcade játékbútor a nappalimban
2017. január 27. írta: Dekorésön Staff

Arcade játékbútor a nappalimban

Biztosak vagyunk benne, hogy sokan játszottatok már arcade stílusú játékokkal és abban is biztosak vagyunk, hogy elkap egy kis nosztalgia is ha meglátjátok. Szóval ebben a cikkben megmutatunk nektek egy ilyen "home-made" gépet, amin - mint látni fogjátok - nem csak játszani lehet, de emellett még jól is mutat a nappaliban.

Az "arcade" szónak nincs pontos magyar megfelelője. Elsősorban olyan fajta játékokat, ill. játékgépeket értünk alatta, melyek - kicsit durván fogalmazva - egy letűnt korra emlékeztethetnek minket. A számítógépes játék bölcsőjéről van itt szó és ezek felhasználói tulajdonképpen az első generációs "gamerek" társadalmát jelentették. Egészen pontosan azokat, akik a 90-es évek elején élték ki magukat a számítógépes játékok, ill. a játéktermek világában. A leghíresebbek említsem, ilyen volt a Pac-Man vagy a Super Mario és még sokan mások is.

Az Arcade Cabinet, ahogy a francia megalkotói (merthogy kettő van) nevezték el, az elejétől a végéig részenként felépülő interior elem, ami rendelkezik: egy beépített egyetlen áramköri lapra integrált számítógéppel, egy monitorral, a játékmenethez szükséges joytsickokkal és gombokkal. Természetesen ehhez még nem kis munka árán hozzá épült a bútorszerkezet, ami ezt az egészet összetartja. Érdekesnek tűnhet az is, hogy az ezekhez szükséges ritkának tűnő tartozékokhoz is milyen könnyen hozzá lehet jutni, csak egy kis keresgélés a neten, és voilá...

Eredetileg csak magát a játékot, illetve a számítógépet akarták összerakni, de utána a meglévő barkácsolási kompetenciával felruházva továbbgondolták.

A szerelési folyamatoknál jól látszik, hogy ugyan mérnöki végzettség nem kell az összerakáshoz, de azért bizonyos jártasság és sok-sok kitartás ajánlott. 

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire szeretjük azokat a dekorációkat, amik az egyediség ilyen kinézetét hozzák. Többek között ezért is szeretnénk az általunk vélt legjobb alkotásokat mindig egy cikk formájában eljuttatni Hozzátok. Reméljük tetszett és dobsz rá egy kedvelést.

 

 

Ha tetszett ez a kis összeállítás akkor kövess Minket a

Dekorésön Facebook oldalán vagy nézz körbe a

Blogban! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dekoreson.blog.hu/api/trackback/id/tr2712160437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása