Mi a művészet célja? Avagy, mit is nyújt Blake McFarland elképesztő installációja
2017. március 03. írta: Dekorésön Staff

Mi a művészet célja? Avagy, mit is nyújt Blake McFarland elképesztő installációja

 

Talán elsőre egy kicsit furcsálló lehet a cím első fele de nem engedhetjük meg, hogy ne szóljunk róla a cím második fele miatt. A művészet értelmét és célját sokféleképpen értelmezhetjük és ragadhatjuk meg. A kérdés, amit fel  lehetne tenni az az, hogy kell-e cél a művészetnek és ha igen, mi legyen az?

Erre a kérdésre talán Ellis Potter tud a legtalálóbb választ adni, amikor ezt mondja: „A művészet szándékos emberi cselekedet.Ez egy elég tömör de minden benne van, ami kell. A művész céllal alkot. Ez nem jelenti, hogy nem lehet véletlenszerű, de ha úgy dönt, hogy az a valami része marad az alkotásnak, akkor helyes az állításunk. A művészet megtanít minket látni és elvézni a világot akár alkotóként vagy akár rácsodálkozóként. A művészetnek elsősorban nem a tanításról kell szólnia, sokkal inkább erről:

"...hogy egyszerűen csak önmagát képviselje, és bízza ránk, hogy mit és hogyan olvasunk ki az alkotásaiból. Ne akarjon nevelni. "

A Dekorésönnek is fel van adva a kutatómunka, amikor ennyi artist közül keressük azokat, akik tényleg gyönyörködtetni akarnak alkotásukkal és láthatjátok milyen sok remek munkát mutattunk már be.  Ritkán látunk olyat, hogy valaki profi sportoló és művész is egyben, de Blake McFarland tipikus példája ennek. Nem jár kiállításokra absztrakt képeket nézegetni, az nem az Ő világa. Kaliforniában kezdete el sportkarrierjét, a művészet csak később jött. Az óceánt festette eleinte és voltak más kísérletezései is, de a 2013-ban találta meg azt, ami igazán megihlette. Egy nap a feleségével sétált a part mentén és felfigyelt egy rakás gumi hulladékra, amik szennyezték a környezetet. Így hát elkezdte megalkotni első gumiból készült szobrait, amit azóta már tökélyre fejlesztett. Célja csak ennyi; képedjen el mindenki és kész. 

 

 

 

Elképesztő nem? Szerintetek elérte a célját?  

Ha tetszett ez a kis összeállítás akkor kövess minket Facebookon, vagy ha még több érdekes Dekorésön cikkre vágysz akkor nézz körbe a Blogon!

 

 Forrásként felhasznált 

A bejegyzés trackback címe:

https://dekoreson.blog.hu/api/trackback/id/tr1612309229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása