Te láttál már földrengés Dekorésönt? Mi se, de itt az alkalom!
2017. február 27. írta: Dekorésön Staff

Te láttál már földrengés Dekorésönt? Mi se, de itt az alkalom!

Hallottál a 2008-as szecsuáni földrengésről, ami Kínában volt? Nem, ez nem valami új kaja neve, hanem a valaha volt legnagyobb földrengés ami Kínában volt. Körülbelül 70.000 ember halt meg, 370 ezer ember megsérült, 18.000 ember eltűnt és a mai napig nem került elő. 5 millió (!!!) ember pedig elvesztette otthonát.

Ez a tragédia idén már 9 éve történt meg. Hogy emlékeznek meg erről a kínaiak? Úgy hogy azon a helyen ahol a földrengés kezdődött, és a föld először szakad be, ott egy múzeumot hoztak létre. De nem is akármilyen múzeumot! Földrengés Dekorésönt csináltak! Ez mi? Azt csinálták, hogy mesterségesen létrehozták azt, amit a földrengés maga után hagyott, az óriási szakadékokkal együtt. Körbe lehet sétálni és megtapasztalni, hogy milyen a földrengés alján lenni. De le is lehet ülni egy padra, egy fa tövében ha megpihennél. De leírva nem jön át, hogy hogy néz ki, így mutatjuk képeken keresztül!

sichuan-earthquake-memorial-museum-china-2a.jpg

wenchuan-earthquake-memorial-museum-sichuan-china-cai-yongjie-tongji-university-designboom-08.jpg

sichuan-earthquake-memorial-museum-china-16a.jpg

sichuan-earthquake-memorial-museum-china-17a.jpg

sichuan-earthquake-memorial-museum-china-18a.jpg

sichuan-earthquake-memorial-museum-china-1a.jpg

sichuan-earthquake-memorial-museum-china-8a.jpg

 

Ha tetszett ez a kis összeállítás akkor kövess minket Facebookon, vagy ha még több érdekes Dekorésön cikkre vágysz akkor nézz körbe a Blogon!

 

via

A bejegyzés trackback címe:

https://dekoreson.blog.hu/api/trackback/id/tr5312297421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása