III. rész: Last Minute Gift: Karácsonyi Csináld Magad DIY
2016. december 20. írta: Dekorésön Staff

III. rész: Last Minute Gift: Karácsonyi Csináld Magad DIY

Ha még nincs ötleted valakinek az ajándékát illetően, de nem szeretnél üres kézzel menni, itt egy remek ötlet, hogyan készíthetsz 30 perc alatt egyedi és stílusos ajándékot. Borimádók előnyben! 


Mire való? Miért fognak neki örűlni?

Akinek ezt ajándékozod, nagyon sokféleképpen tudja majd használni. A konyhában pl. edényalátétként leginkább, de bármi alatt jól mutat. Ha falra szeretnéd inkább, akkor egy egyszerű keretet is készíthetsz neki, ha kis szögeket ütsz a dugókba akkor bármilyen felakaztható dolgokat rátudsz aggatni.

Hogyan kezdjek neki? Mire van szükségem?

 

A borosdugókhoz nem titok hogyan lehet a legjobban hozzájutni, sok bort kell inni, nincs más választás. Ha esetleg más alternnatívára szorulnál, kérdezz körbe ismerősök között, ugyanis vannak akik gyűjtik. (Mi kettő, 30x 20 cm-es alátétet készítettünk, ami kb. 50 db dugót tett ki, tehát 1 tábla = 25-30 dugó kb.) Tanácsoljuk is, hogy gyűjtsétek, hiszen eszméletlen sok DIY dekorésönhöz fel lehet használni.

A dugókon kívül még szükséged lesz egy lapos, de kemény felületre, ahova majd a dugókat ráilleszted tetszésed szerint. Fontos, hogy a parafadugókat szépen vágd félbe, iletve ügyelve az írások és minták vonásaira, hogy egyenletesen nézzen ki az ajándékunk! 

Ezek mellett már csak ragasztó fog kelleni, ami praktikusabb formájában hobbi ragasztó pisztolyt. Ezzel sokkal könnyebb és kényelmesebb a ragasztás, mint mondjuk pillanatragasztóval, de természetesen nélküle is meg tudod majd csinálni.

 

(már az idő és a ragacs kikezdte a miénket) haha

 

Összefoglalva

  • A dugóinkat vágjuk félbe, egy éles késsel vagy szikével. Ezeket célszerűbb állítva vágni, ahogyan a fát is aprítjuk. Még arra is érdemes odafigyelni, hogy minden dugó egyedien, eredetmegjelöléssel ellátott. Ezért a vágási fázisnál gondoljunk arra, hogy fog kinézni majd ha ráragasztod.
  • A dugókat a táblánkra instaláljuk egyesével, odafigyelve, hogy ne tegyünk rá sok ragasztót, mert átfolyik a dugók között. Amelyik dugó kicsit kiljebb lóg a tábláról, nyugodtan kerekítsd le.
  • Hagyd megszáradni a ragasztót és jöhet a csomagolás!

 

Ugye, hogy jól mutat?

Ez volt a Karácsonyi DIY csináld magad sorozat III. része, reméljük tetszett és hasznos lett és még nem késő, hogy neki kezdj a munkának. A cikksorozatunk további részeit alább olvashatod!

A karácsonyi DIY csináld magad sorozat további részei:

Ha pedig tetszik, amit csinálunk kövess minket a Dekorésön Facebook oldalán vagy nézz körbe a Blogon! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dekoreson.blog.hu/api/trackback/id/tr7812060051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása