Pár hasznos ötlet: hogyan kell felállítani?
2016. december 18. írta: Dekorésön Staff

Pár hasznos ötlet: hogyan kell felállítani?

Van ahol már igen, van ahol még nem, de egy biztos: 24-e estére a Karácsonyfa állni fog! Ebben a cikkben megtudhatod, hogyan érdemes dekorálnod a karácsonyfádat, illetve mi az, amit eddig rosszul, vagy nem úgy csináltál, ahogyan kellett volna.

 

 Hivatalosan a fát december 24-én állítjuk fel és egészen január 6-ig, vízkeresztig kell "ledíszíteni". Mindannyiunknak megvan a maga receptje a tökéletesen feldíszített fához, ott van bennünk az elgondolás, hogy ,,Na így lesz a frankó!" aztán a végén fogjuk a fejünket. Ennek nem kell feltétlenül idén is így lennie! Bárhogyan is akarjuk csinálni, a lényeg, hogy legyünk kreatívak, precízek és egyediek. 

1. A frissesség illata

Amikor már megvan a fa, vágj le egy darabot a fatörzs csonkjából és azonnal helyezd egy vödör vízbe. A frissen vágott fa szinte azonnal több liter vizet szív fel, ezért fontos, hogy naponta pótold a felszívott vízmennyiséget. Így életben tarthatod a lehető legtöbb ideig a fádat. Télen a lakások különben is túl melegek és száraz a levegőjük, így azok hamar kiszáradnak és nem élvezhetjük a fenyő illatát.

2. Tartsuk a sorrendet

Sokan abba a hibába esnek, hogy először a díszeket felaggatják és utána próbálják meg a fénysort elhelyezni. A sorrend megfordítva nemcsak sokkal praktikusabb, de sokkal szebb is lesz, hiszen így az angyalkák és mézeskalácsok is a megfelelő helyüken csüngenek majd.



3. Díszkészletünkkel hogy állunk?

Vannak általános és különlegesebb dekorelemek. Az általánosakat, mint pl. szaloncukrokat, szalagokat és gömböket oszlatsd el megfelelően utána jöhet a többi! Nemcsak a hagyományos díszek mutathatnak jól, legyél kreatív! Bármi, ami számodra kedves - akár régi, akár új - nyugodtan felhasználhatod. Van az a mondás, hogy a kevesebb néha több. Ez nem feltétlen igaz a karácsonyfa díszítésnél!

 

De találjuk meg a határt! Egy kanadai dizájner csajszi elkészítette saját kollekcióját, ami plüss vaginákat ábrázol. Nem alapozza meg a meghitt pillanatokat de kreativitásból jelest kap Tőlünk... 


4. Válaszd ki a karácsonyfa témáját 

Mutasd meg szikrázó kreativitásodat a témaválasztást illetően. Például ha ezüst témát választasz, akkor használj díszítésnek ezüst díszeket, ezüst szalagot, fehér-kék fényeket, ezüst gyöngyfűzért. A rendelkezésedre álló dekoráció szerint válaszd meg a témát. Elegáns téma például a bársony, szatén vagy gyöngyök. Egyéb kreatív témák: sütemények, pattogatott kukorica, rafia, fajátékok.

5. Ötletek, amikkel feldobhatod

Használhatsz színes vagy fehér spray-ket, amivel a különlegesebb elemeket pl. fenyőtobozokat lefújhatod. Ha gyertyát is el tudnál képzelni a fára, akkor viszont legyél figyelmes a tűzveszély miatt.

A karácsonyfa talán egyik legfontosabb eleme a csúcsdísz. Ennek kell kítűnnie a többi közül lehetőleg a megszokott csillag vagy angyal formában. Sokan döntenek úgy, hogy fenyőfájukat egyetlen színnel dekorálják. Lehet ez piros, kék, ezüst, arany, fehér, sőt, újabban akár fekete is. Nem nehéz kiválasztani a megfelelő díszeket, mindössze egy árnyalatot kell követnünk. Ha viszont profik akarunk lenni, nem csak a fenyőfa, de minden más kiegészítő (gyertyák, asztalterítő, csomagolás) ugyanabban a színben, stílusban fog pompázni.


6. Családi program legyen

Talán még emlékezhetünk. milyen volt gyermekként megélni a Karácsonyt és kivenni részünket az ünnepi készülődésből. Ha van lurkó a családban, mindenképpen adjunk Neki feladatot, mégha utána a díszek elhelyezése egy kis korrigálásra szorul is. A legfontasabb tehát, hogy semmiképpen se álljatok neki egyedül a díszítésnek, mindig legyen ez egy közös családi program. Végezetül, ha nem sikerült felállítani, kérj egy segítő kezet!
 Reméljük tudott segíteni Nektek a Dekorésön ezzel a  gyorstalpalóval és ha úgy érzitek, hogy a Ti karácsonyfátok lett a legszebb vagy a legkreatívabb, írd meg kommentbe itt, vagy Facebookon! :) 

 

Ha ez megvolt, akkor pedig kövess Minket 

a Dekorésön Facebook oldalán vagy nézz körbe a

Blogban! :)

 

 via bien.hu /cormopolitan/neked.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dekoreson.blog.hu/api/trackback/id/tr5212054657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása